06 (20) 267 9117 info@harmatcseppmasszazs.hu

Hangtál masszázs (Rezgésterápia)

A hit azt jelenti, hogy az ember elhiszi, azt, amit még nem lát, – ennek a hitnek pedig az a jutalma, hogy látni fogja, amiben hisz.”

Szent Ágoston
püspök, teológus. (354- 430).
Rhonda Byrne: Az Erő c. könyvéből

Ajánlom mindazoknak akik szeretnének elvonulni egy kicsit az élet sűrűjéből, a valóságból. A hangtálak segítenek feltölteni lelkünket. Ajánlom a szülés előtti felkészülésben, sírós, nyugtalan babák esetében, a várandósság 16. hetétől javallot, és babák esetében 8 hetes kortól (ebben személyes tapasztalatokkal is tudok segíteni a leendő szülőknek, hisz mindkét gyermekem ilyen környezetben született, s a lányom igencsak hasfájós volt az első 3-6 hónapban). Az időintervallumokat illetően máshol, mást fogsz olvasni, kedves érdeklődő, de a személyes tapasztalataimat többre értékelem, holmi “kötelezően előírt valóságnak vélt időintervallummal”. Természetesen mindenkit nagy szeretettel látok, korhatár nélkül.

Milyen időközönként javasolt a kezelés?

Szerintem egyén függő, de való igaz, hogy a legideálisabb hetente vagy kéthetente volna, hiszen a testünk és lelkünk rezgését érdemes folyamatosan kezelni.

Neked való a rezgésterápia, ha:

 • alvászavarral küzdesz
 • emésztési problémákra keresel megoldást vagy csupán szeretnél egy kicsit méregteleníteni
 • krónikus fejfájásod szeretnéd enyhíteni
 • sokat agyalsz – de leginkább: túlhajszolt munkatempóban dolgozol,  élethelyzeti problémákkal és/vagy nehézségekkel küzdesz, melynek megléte folyamatos stresszt okoz)
 • idegrendszeri és/vagy érrendszeri problémákat is kezelhetün
 • minden nemű lelki tünet gyógyulásában segítségedre lehet

A Hamburgi Egyetem Klinikáján rákos betegeket kezeltek hangterápiával. Megfigyelték, hogy néhány kezelés után a szervezet öngyógyító képessége megindult, a páciensek immunrendszere megerősödött, és ezáltal a gyógyulási folyamat felgyorsult.

Természetesen mint minden masszázs formánál, itt is vannak ellenjavallatok, melyekkel jobb tisztában lenni:

 • gyulladás a testben
 • epilepszia, pacemaker, fém protézis …
 • közveteln műtét utáni első 6 hét
 • láz, megfázás (alap hétköznapi betegségek)

Mi történik egy kezelés során, hogyan fejtik ki hatásukat a tálak? 

 • egy kötetlen beszélgetés során igyekszem feltárni a problémát, illetve megbeszélem veled kedves érdeklődő, hogy a mik a kezeléssel szembeni elvárásaid. Milyen mértékű a kezelések gyakoriságának szükségessége. Már az első kezelés után lehet érezni javulást (erre garanciát vállalok), főleg energetikai és hangulati szempontokat figyelembe véve.  A tartósabb javulás, azonban minimum 3-7 kezelést igényel. Persze komolyabb problémák esetében ez az időszak meghosszabbodhat, de ennek leheőségét, és igéynét minden esetben megbeszéljük.
 • a kezelés során kényelmes fekvő helyzetben van a kezelendő személy (kellemes matracon, betakarózva)
 • a teste, azon belül is a 7 fő csakrára (testünk főbb energetikai pontjaira) az adott chakrához rendelt tálat helyezek el (azonban többnyire, ezeket is a vendéggel együtt válaszjuk ki)
 • a test mellett ezt követően újabb tálakat helyezek el
 • a tálak különböző technikával történő megszólaltatása, rövid időn belül mély meditatív állapotba viszi a kezelt személyt
 • a kellemes masszírozó hatás a csakrákon keresztül eljutnak a legbelsőbb szerveinkig, ahol a sejtmembrán szintjéig rezonálva frissülnek fel
 • a “víz üzenete”, testünk 70%-nak vízháztartásának krisályos szerkezete újrakódolja magát
 • a kb. 60 percig (ajánlott időtartam, ámbár nem kötelező) tartó kezelés során az energia blokkok ( melyek a betegségeket okozzák), fokozatosan kezdenek megszűnni, az energia és fizikális test közti egyensüly a helyére áll
A hangtálak a történelmi időkben

Ázsiában az ősi vallásokig nyúlik vissza, a sámánizmusban, illetve a tibeti bon vallásban is használtak hasonló eszközöket, hogy hosszas rezgésükkel meghívják a földöntúli energiákat. Innen vette át (sok minden mással együtt) a buddhizmus is. Meditációt segítő, illetve gyógyító szertartásokhoz, rituálékhoz használják. A hangtálakat meditáció előtt és után, illetve temetési szertartásokon. A hangtálas meditációk elsősorban Japánban, Kínában, Tibetben és Nepálban népszerűek. A hangtálak többsége ma is hagyományos módszerekkel készül.

A hangtálak használatáról nem maradt fent sok írott történelmi említés, inkább csak képi ábrázolásokon láthatjuk a használatát. A legrégebbi hangtál ábrázolás a 8. századból való. Európába a Selyemúton a 15. században jutott el az első hangtál. Néhányan úgy tartják, hogy minél régibb, annál jobb, annál drágább (s ezt jól gondolják).

Az antik hangtálak csillagászati áron cserélnek gazdát a gyűjtők között. A hagyományos antik tálakon nem volt díszítés, de később már kerültek rá maratott, vésett mantrák, buddhista szimbólumok, bódhiszattvák, vagy a 8 tibeti szerencsejel.

Ma már a hangtálak kétféle módon készülnek. Hagyományosan kézzel kalapálva, vagy gépi csiszolással, öntés utáni esztergálással. A kézi tálak természetesen drágábbak, ám a géppel készült hangtálak között is akadnak értékes darabok. Ma már készítenek kristályüvegből, sőt alumíniumból is.

A hang biológiája – a tibeti hangtál hatásai.

Az emberi test 70%-a vízből van és közismert tény, hogy a víz négyszer olyan jól vezeti a hangot, mint a levegő. Éppen ezért a tibeti hangtál jótékony hatású rezgéseit gyorsan és hatékonyan juttatják el testünk minden pontjára. Számos természet gyógyász kifejezetten gyógyításra használja.

Miből van, hogyan készül a hangtál?

Általában több fém ötvözetéből készülnek a hangtálak, de hagyományosnak csak a 7 fémből, kézzel készültek nevezhetőek. A nemesfémeket összekapcsolhatjuk a bolygókkal és bizonyos mentális, szellemi fogalmakkal.

Hatásukat felerősítik kézzel készült belevésett mantrákkal, szent szövegekkel.

A holdfény misztikája

 • arany: az életenergia, a tudat jelképe, bolygója a Nap. Naprendszerünkben minden és mindenki tőle kapja a fényét fizikailag és szellemi értelemben is. Örömtelivé lesz tőle az élet.
 • ezüst: jelképezi az időt, az előrehaladást, bolygója a Hold. Befolyásolja a lelki energiákat, a természeti és emberi ciklusokat.
 • higany: a szellem és test kapcsolatának jelképe, bolygója a Merkúr, kommunikáció, tudás, gondolkodás – szellemiség. Kommunikációjával összehoz, összekapcsol (isten-ember, élet-halál, stb).
 • ón: univerzális tudás. bolygója a Jupiter. Befolyásolja a misztikus kapcsolatokat, kozmikus látást.
 • ólom: az anyag, a matéria jelképe, bolygója a Szaturnusz, az összehúzódásra hat.
 • réz: a személyes szeretet, az egyéni vonzerő, bolygója a Vénusz, hatására az élőlények vonzzák a másik nemet.
 • vas: a lendületbe hozott energia szimbóluma, ami az egyén szándékától függően lehet teremtő és romboló is. Bolygója a Mars, hatására háború, harc keletkezik,de idetartozik a férfi nemzőerő is. A hódításhoz szükséges energiát adja.
A holdfény misztikája